CycloLibre, een lokale fietsenwerkplaats te Luik.

rijden

Fietsen

Wij zijn een van de enige bedrijven die elektrische fietsen verhuren vanuit Luik. Voor een ritje of voor meerdere dagen. Met of zonder fietstassen.

Je kunt er ook fietsen te koop vinden. Onze niche is stedelijke (“alledaagse”) en reisfietsen. Zowel elektrische als klassieke fietsen.

We hebben meer dan een jaar nodig gehad om Europese leveranciers te selecteren die we vertrouwen: AddBike, Adriatica, Ateliers HeritageBike, Bemoov, Corratec, Douze, E-Bike Manufaktur, Frappé, Gazelle, Kreidler, Mechane, Principia, Thompson, VSF Fahrradmanufaktur.

VERVOEREN

Bike-packing

Er zijn veel dingen die je moet (mee)dragen als je elke dag fietst, of als je een paar dagen weg gaat, alleen, in een groep of met je gezin!

Ons project bestaat eruit om gespecialiseerd materiaal te koop of te huur aan te bieden: bike-packing, tassen, fietskar, vervoerkoffer voor het vliegtuig, kinderzitjes

VOORBEREIDEN

FIETSTOCHT

Wij helpen u om uw toekomstige fietsavontuur voor te bereiden. De voorbereiding van uw reis is al een reis op zich! Boeken, kaarten, route-ideeën, roadbooks, GPX tracks… Ja, dat is CycloLibre ook.
ONDERHOUR

Atelier

Wij bieden een lokale service aan voor de reparatie en het onderhoud van fietsen, zowel “spieraangedreven”- als elektrische..

Wij nemen fietsen aan van alle merken en modellen: klassieke fietsen, elektrische fietsen, bakfietsen… Wij zijn erkend door Bosch eBike: wij beschikken over het gereedschap en de toegang tot updates en diagnostiek van uw Bosch motoren.

Voorbeelden van herstellingen (niet exhaustief): algemeen onderhoud, remblokken of – schoenen vervangen, derailleurs afstellen, hydraulische remmen ontluchten, ketting vervangen, tubeless monteren, lekke band herstellen, wielen vervangen, kabels en kabelmantels vervangen, afstellen van het balhoofd: naven en crankstellen, plaatsen van het stuurlint, wiel richten, …

Wij hebben een aantal verbruiksgoederen voor u klaarliggen: binnenbanden, banden, pleisters, hangsloten, lampen, pompen…

VEELGESTELDE VRAGEN

Wij voeren onderhoud/reparaties uit aan fietsen van alle merken.
Voorbeelden (niet exhaustief)
algemeen onderhoud, remblokken of – schoenen vervangen, derailleurs afstellen, hydraulische remmen ontluchten, ketting vervangen, tubeless monteren, lekke band herstellen, wielen vervangen, kabels en kabelmantels vervangen, afstellen van het balhoofd: naven en crankstellen, plaatsen van het stuurlint, wiel richten, …

Hoe huren? Om zeker te zijn van de uitrusting die u wenst, raden wij u aan deze enkele dagen op voorhand te reserveren.

Hoe te boeken? Door uw mandje in te vullen via de verhuurcatalogus, of door rechtstreeks contact met ons op te nemen.

U ontvangt een schriftelijke bevestiging met praktische details.

Wij hanteren de standaardprijzen voor de regio Luik. De prijslijst van de workshop vindt u hier.
Wij maken geen offerte op zonder de fiets te zien. Kom dus langs op woensdag- of vrijdagmiddag, of op afspraak.

We spreken een dag af om de reparatie gedurende de dag uit te voeren.

  • Ofwel heeft u een alternatieve manier om u te verplaatsen.
  • Ofwel kunnen we u een van onze “courtesy bikes” lenen»

Normaal gezien niet: wij nemen uw fiets in ontvangst, we bekijken samen wat voor onderhoud/reparatie er moet gebeuren, en wij geven u de prijs. Wij werken het onderhoud of de reparatie af binnen een paar dagen en bellen u als de fiets klaar is.

Als het om een kleine reparatie gaat (minder dan 15 minuten), stellen wij u voor om het onmiddellijk te doen.

Vraag altijd aan je vrienden en familie of de fiets iemand gelukkig zou maken. Indien dit niet het geval, ja, we recupereren oude fietsen: in deze tijden van wereldwijde industriële schaarste is het een meerwaarde om fietsen een tweede leven te kunnen geven, en/of er waardevolle onderdelen uit te halen om andere fietsen te herstellen.

Dat is onze ambitie voor de toekomst: een plaats aanbieden in Luik waar u uw fiets zelf kunt komen herstellen, met het juiste gereedschap en goede raad!
Op dit moment is onze werkplaats te klein voor deze “self-bike” dimensie, die ons nauw aan het hart ligt. Maar we zijn er mee bezig! We houden u op de hoogte via onze Facebook-pagina.

U kunt contant betalen of via elektronische betaling (Bancontact, Visa of Mastercard).

De huurprijzen moeten vooraf worden betaald (contant, overschrijving of kaarten). Voor stortingen per kredietkaart wordt een eenvoudige lening aangegaan (geen afhouding van het bedrag en annulering na betaling van de eindfactuur).

Guy & madeleine

OVER ONS

Mijn naam is Madeleine. Sinds mijn jeugd fiets ik elke dag en ik heb lang in de communicatie gewerkt. Naast het spelen met taal, wilde ik al enige tijd geleden begrijpen hoe mijn vervoersinstrument in elkaar zat. Dus begon ik een opleiding tot fietsmonteur en ik heb me erdoor laten meeslepen. Guy is architect. Ook hij is een dagdagelijkse fietser. Hij heeft altijd van mechanica en gereedschap gehouden. Sinds enkele jaren gaan we met de fiets op vakantie en op citytrip. We hebben de naam “CycloLibre” gekozen omdat we ons zo vrij voelen op de fiets.
  • We worden door deze ideeën gemotiveerd: • Een lokale, toegankelijke, service aanbieden • Zoveel mogelijk mensen inspireren om op de fiets te stappen • Iedereen onafhankelijker maken met betrekking tot zijn fiets (met een zelfreparatieruimte: “coming soon”) • Een tweede leven geven aan fietsen die nog waardevol zijn • Strijd tegen de wegwerpcultuur en de geprogrammeerde veroudering
ONS VINDEN

Contact

CycloLibre
rue Saint-Pholien 12
4020 Liège
+32 (0)478 67 25 43
info@cyclolibre.be

UREN

Verhuur is 7 dagen per week mogelijk op afspraak.

De werkplaats/winkel is geopend volgens onderstaand schema:

  • Woensdag 12:00 tot 18:00
  • Donderdag 12:00 tot 19:00
  • Vrijdag 12:00 tot 18:00
  • Zaterdag 10:00 tot 17:00

Nos fournisseurs